Friday, July 20, 2012

RAmadhan Karim

hai lah tuan belog ni asyik tenggelam timbul tenggelam timbul nak update belog..entah la malaih plus memang roh membelog hilang gila2..tambah2 dalam keadaan preggy ni...lagi lah kelaut..

esok dah posa...saya boleh ka??risau la sebab bila sampai tengahari ja..saya ketaq mcm org kena parkinson...semoga Allah bagi kekuatan....amin

nak masak??ni satu tension lagi ni duk dalam pala otak...adoiii la ngan sahur lagi...nasib la tuan besaq yer...i'll try my best la utk prepare food...nak beli dah muak giler...pesanan ibu "wa kena amik peduli juga makan lan..buat la sekadar boleh" peingatan yang buat rasa bersalah kat tuan besaq...mmg dah 5 bulan tak cara langsung la makan dia..ikut pandai la bang oii...tp hati ni dah berazam utk prepare food utk buka n sahur..kesian, tuan besaq mmg kurus sejak ai preggy...aman pun sama..penangan bila chef diberi ujian takleh masak..maafkan sy yer bang...anak ibu..sorry okie...baby dalam perut pun sorry sebab ibu tak makan sgt..lost appetite....:((

satu lagi tension operation time skool aman..kena fetch 5.30...haaa sudah la...ibu pun keluaq kui 5.30..ayah keluaq pukui 5.45...nak sampai kat aman sure la kui 6.45..ni tak tau lagi nak jem tara mana....how aa???kena hantaq pagi2 kui 6.30-6.40 so that boleh la masuk kui 7.30 keluaq 4.30....baru bagi usul..pihak skool aman still tak reply lagi feedbacknya.....ikut hati nak pos aman balik umah maktok tp skool dia akan miss sebulan dan saja2 la bayaq fee dia....

Semoga Allah permudahkan segala urusan...amin..selamat berposa semua (cewaahh..mcm la ramai peminat)..

p/s: a cant wait to see u  n family in 3 weeks time...
aman banyak sgt la songei dia....mau esok adik keluaq ni ibu jadi singa dah kot...

Saturday, June 16, 2012

once upon a time.....

mak aii dah almost 6 month dah tak jenguk2 langsung nak updated blog...sampai kekok weii bukak blog...pesyen lain dah ka sampai jd jakun nak tulis blog....

memang lama sungguh tak berbelog....tuan belog bz campoq malas campoq tuan kecik interframe campoq tuan besaq nyer pc rosak...campoq tuan belog mabuk campoq bla bla bla bla....alasan berjela2 tp sebenaqnya roh membelog dah lama hilang.....melayang tah kemana...

tp bila roh membelog dah mai jenuh nak menaip la....okie start one by one...bak kata tuan kecik.

first cerita bab tuan belog: for the past five months banyak perubahan yang berlaku...of course i am busy with my fulltime mother's job...rahman was too active n talkative and demanding n sometims cranky bila dia tak sihat...faham2 aje lah..mak mak aje paham...yang tak jadi mak lagi sila buat2 paham la ek....good news about me..i am expecting a baby ..alhamdulillah akhirnya planning punya planning (entah la dok planning apa yang bertangguh sampai bulan 3 baru nak try) akhirnya by march we worked for  adik rahman...n with the next month dah positive...:)) hebat..hahahha....kalini preggy perghhh...satu macam punya mabuk dia...as usual nasik dah dipangkah besaq2 dah..nak lepas bersalin makan balik....masak pun tak boleh...makan memilih...tok laki dan anak kuruih dah jadi bila masterchef kat rumah ni gantung kuali..kerja rumah tuan besaq buat...me dah tak kisah ..nak terbalik pun tak pa rumah tu..apa yang digemari adalah duduk saja....hahah dasar pemalas...demand di opis pun mak aii....dah time2 mcm ni baru la nak banyak keja n demand dari pihak pengurusan...uwaaa tension n now motivation merudum gila2...last week maktok mai..uuuuu ...heaven oiii..makan sedap...baju tersetrika...anak terjaga..tuan besaq pun ada choice la nak makan....okie stop about me...

second cerita bab tuan besaq: dia ni biasa2 ja..mcm tu ja la..setakat ni sila bersabq melayan bini yang sedang berubah hormon yer darling.....kadang2 dia ni nampak stress,..mood swing..maybe kerja kot..biasa la key person kat company tp gaji tak naik2...dah dengaq dah bunyi2 dia nak cari keja lain...cari la bang...oversea pun tak pa...:)) kadang2 me hangin juga ngan hangin tuan besaq nie...paling tak tahan cara dia menyakat anak...mcm la anak tu dah besaq dan paham...bila anak nak agressif dia plak yang nak hangin...haiiyaaa tak paham sungguh dan letih ngan perangai yg pelik ni...tp sabaq ja la dah itu yang ku pilih utk hidup bersama..hahahha..ayat tak leh blah sungguh..dah la bab tuan besaq ni...apa2 pun terima kasih la banyak bang ekk melayan kerenah preggy saya ni...

third cerita bab tuan kecik..yes tuan kecik dah banyak skill  n vocab developemt sejak p skool...development dia wow superb.....mulut dia mcm berteh jagung meletop...at the moment tuan kecik kat rumah maktok....lupa habih ngan ibu...aman p umah maktok sebab gear kepala otak dia ni dah gear aloq setaq..bila maktok n wan mai...haaa.....ambik kesempatan...nak naik bus bagai....last2 tanya tuan besaq n dia setuju bagi balik....tp sebelum setuju tu mula la tuan besaq duk bokbek bokbek pasai fee skool rugi bayaq mcm tu aje..biaq p la ..kalu nak berkira semua buat menyemak kepala...sentap la tu bila me overule kuasa dia..haha..apa pun tq bagi kebenaran...tuan kecik sejak duk ngan mak ayah dia okie..tp maybe mcm nampak sunyi saja..takpa tunggu adik keluaq nanti main puas2....dah penah masuk SJMC..kena virus attack kuman apa tah...kena HFMD pun dah..demam toksah nak kata la..kerap juga....tp the most unforgettable momento yang rahman bagi kat ibu ayah ye was : cerita baru2 ni..dalam 2 minggu sudah..p beli satay sebab mak nandong ni teringin nak makan...find pegi beli n rahman kebetulan duk depan..sebab dia claim depan tu tempat  dia..okie ibu duk belakang...so n so time balik...dia punya nyanyi la. ..alih2 time tengah ayah ye duk u turn tu dia bleh buka pintu...perghhhh.....sora menjerit ai paling kuat suruh tuan besaq break...tuan besaq break suddent tp dia tengok kot keta kat belakang sebab break dia tu tak berapa semenggah...yang tuan kecik duk tergantung kat pintu..kalu tarik lambat mau dia tersagat ...paling bersyukur tiada moto..kalu ada moto cofirm pintu keta melayang bersama aman...bayangkan in between saet depan tu tuan beloq yang berbadan besaq ni boleh celuih ...memang tak tau mcmana leh celuih dan senang plak...tuan besaq plak p marah anak dia ...(dalam hati duk confius pasaipa nak marah anak plak sebab yang lupa kunci pintu sapa)me diam ketaq semua badan..rahman dah cry...aayah dia pun sora ketaq gila time marahh..dah sampai parking umah baru ayah dia peluk aman...rahman pesyen dia kalu kena marah memang la dia tak mau dah peluk orang tu...hmmm emosi juga tragedi ni..me trauma smapai takleh tidoq sebab teringat muka aman yang cuak sambil panggei ibu  ibu ibu....me menangis sepanjang tak henti2 smpi kui 1 ..try msg maktok n bagi tau...lepas tu baru lega....pengajaran yang paling berharga Allah bagi supaya pak mak dia beringat dan dont take for granted kata anak dah besaq....sampai lani duk teringat,syukur ya Allah engkau membantu..dan masih bagi peluang untuk kami bersama aman....

okie itu cerita yang berlaku sepanjang 5 bulan...mcm2 kan... now...saya di PDGCCada  kurus..jd urusetia cum peserta...duk belakang buka pc bleh la layan blog....

sekian...moga roh membelog sentiasa hidup

p/s: bila duk jauh rindu neyr lah.. dekat orang rumah aii...tp bila duk berdepan............(sila isi sndiri)..
       rindu kat abang abdurahman...sob sob....


Monday, January 16, 2012

Sudah2 la pawwwww ibu nie nak oiii

ni cerita hari jumaat dan sabtu dan ahad
Jumaat malam haritu balik aloq setaq naik bas ngan aman....he was so excited to be back in Alor setar..siap tanya kat aii..kampung aman kat mana ibu??rahman memang talkative..selalu tanya2..sampai ibutak tau nak jawab apa...kadang2 words yang dia tanya tu tak terjangka dek akal fikiran dengan umur dia yang baru 2. 9 tu...

jumaat petang tu punya la jemm..sampai kat aman kui 7pm..tensionn ibu tau memikirkan dah lama sgt anak ibu p skool....balik ja skool aman pawww ibu ngan kasut upin ipin dan gelas upin ipin bagai..budak cerdik mcm aman nie distract tara mana pun kalu dah keluaq tol tu mesti tau akan lalu petronas...hmmm

anak tak ngangis ibu yang nangis sebab tak berjaya nak bagi anak dengaq kata NO....uwaaa susahnya nak kata NO dekat  tuan kecik nie....

hari sabtu...hari best bagi aman sebab boleh bersatu dengan geng2 lama..hahah..kesian tengok aman mcm dia express sgt rindu kat anak2 na...n na..ibu biaq saja..ibu bleh relax sebab ibu tau aman dah dengan ibu..heheh...kat mana aman asyik2 aman tak mau tawan maktok....amboiii eksyen....hari sabtu p penang tengok pakcik pastu p plak pantai..ermm aman first time p mandi pantai ...dia suka n seperti biasa menjerit2 marah bila org stop dia....mampauuu ni aman ni..aiippp

hari ahad, pagi2 dah aman bangun pagi p hantaq kakak abg dan aina..ibu dia terbongkang lagi...bangun pagi cari anak...rupa2nya anak dah p playground dengan mama....takpa la anak ibu bagi chance resume rindu tu..
semalam suruh na beli ebitt mainan..aman yg cerdik telah meletakkan ebbit dalam sangkar..supaya sama mcm ebbitt yang hidup tu...haisshhh anak lepas nie jangan melalak mintak ebbitt dah tau...semalam naik bus kui 12.45pm  pun dia dah merengek nak mama....hmmm saya nie asyik berdoa2 supaya dia tak melalak dalam bus..jenuh distract dia ngan mainan yang baru beli (ebbit bateri  dan psitol..)..

okie dah..sy ngantukk...abih 15 minit masa rehat.....zzzzzzzzzzz..sambung nanti (bila kurun la nanti tu gamaknya)

Friday, January 13, 2012

first day....first time

bukan first day of skool..tp first day WITHOUT maktok....rahman as usual tanya mana maktok?ibu mithali nie distract dengan soalan lain....takut cakap maktok dah balik dia ngamuk.....(betui ka dok cakap tipu ngan anak)

so on the way balik rumah...sembang2 ngan aman..buat lawak sampai dia bergelak sakan..pastu tiba2 duk mintak nak eebiiit...(na..penangan rabbit na tu berhantu oiii ..sampai lani dia duk mintak rabit hidup ngan wa)..ibu mithali nie distract aman lg....okey terlupa  sat dia....dah keluar tol lalu la depan petronas....aman nampak dia suruh singgah...(sebab hari jumaat lepas amik dia p singgah situ beli ayaq `bilo` dia..tp time tu dah lepas junction so saya sebagai driver teruskan perjalanan n keep distracting him...mulut sebut plak nak eebittt....ingatkan berjaya nak distract tp elok ja bagi signal nak masuk umah dia dah bunyi..right afte touch card dekat entrance..dia punya keriau...first time dia buat perangai..tp kalu benda terdistarct tu dia leh layan cakap kita tp sambung keriau lepas tu..naik rumah sambung keghiau sampaii 20 min..ayah dia balik pun dia keghiau takmau stop...saya sangat penyabar...peluk ja aman..dia takmau dipeluk saya biaqkan saja..dia nak tendang ka nak tarik rambut silakan..heheh..(dalam hati mcm nak teriak sebab tak tau nak handle mcmana..kalu ada maktok maybe lain la keadaannya :(..no more maktok:( )call maktok tp maktok tak leh dengaq tangisan aman..lagi menyesak perasaan maktok...10 min kemudian ayah plak call tanya habaq cucu...dengaq cucu wan keghiau...ayah kata sabaq la wa...:( dunt worry ayah..anak ayah nie penyabaq 200% ngan anak...tp sabaq nipis ngan menantu ayah nie..hahah)

so suruh pak incik sembahyang dulu..tuan belog ajak la pak encik keluaq...anak saya yang cerdik nie dah start nak stop teriak bila ayah kata jom...hahahaha...attention seeking behavior la sungguh anak ibu nie...ayah dia bagi limau free sebiji terus dia diam pegang limau...dia bleh bersembang2 buat mcm tak dak apa2 sambil duk belek2 limau ...hmmmmm...

sebelum p cari ebbitt nak p tukaq tiket bus yang kebetulan ayah amik untuk maktok+ayah +tuan belog dan rahman balik sebab rahman asyik la naik bus..pak encik tak balik sebab dia keja hari sabtu. dah siap rahman melalak plak nak naik bus...haisssshhhh rahman ....bakpe la asyik nak meragam...kitaorg tak layan dia (heheh jahatkan)so dia termati akai la..termati akai sebab dia terlena rupanya...otw to giant kota kemuning nak cari ebitt dan nak singgah cosway...elok nak sampai aman bangun n kata dah sampai..timing anak aii nie bagus sungguh..first time dia show attention seeking behavior dia....

di giant kota kemuning......dia pawww mcm2..tak dapat eebbiitt...kereta kontrol..golf set,pistol, moto dan kapai terbang perang jadi la kan..haaa 100rm lebih juga semalam habis..takpa ayah bayaq kan..heheh....balik rumah ayah yang lebih2 main kereta control...aman duk tembak2 kereta...aii duk perati ja (bukan nak p siap2 barang anak esok p skool) jenuh plak la nak ajak dia tidoq...nak dekat kui 12 br la dia nak sleep..tu pun letak kereta controlkat pala dia...

bangun pagi nie ...aman meragam lagi..ibu tau aman missing maktok sangat2....harap anak ibu kuat mcm ibu :))syarat aman: pagi2 kena dukung p kat keta...sampai skool kena dukung..amik skool dukung p keta walaupn keta selangkah ja bleh sampai...kat rumah kena dukung naik atas..rahman dera sungguh ibu ya..pagi td sib la ayah kena p HQ so ayah la dukung..berat dah aman ni..

so me tak sabaq nak amik aman petang nanti..............

sekian report rahman harini

Thursday, January 12, 2012

masa itu telah tiba...

time keja tak habis lagi tp hmm tak tau la otak nie tak leh nak fokus pada keja..maybe sebab kejadian sedih pagi tadi kot ekk...

harini bermula hidup saya 3 beranak..maktok dah balik..uwaaaa..terpaksa la tempuh..kalu tidak sampai bila tak belajaq kan.....ekceli (DBP..sila saman  buat2 tak nampak.) semalam dapat call kata pakcik lah...adik ayah saya dah tenat sebab failure semua..kidney,paru2 infection, prostat...so ayah n ibu decide to balik semalam..but suddently ayah kata balik esok2 pagi..yer la ayah pun tak sihat.....ibu...wa tau ibu tak ready untuk tinggalkan rahman..wa lagii la tak ready nak handle alone rahman(mau jugak tu)....sedih sgt tengok ibu cry td lepas kiss aman yang tengah lena ....hmmmmmmm.....alamak sedihhhhh..sob sob sob

td ibu call..ermm ibu kata sedih sangat2 n nak putus nyawa bila ibu dah smapai rumah...of course la sunyi..2.9 tahun bersama2....tiba2 balik tak dak aman...nampak barang2 aman...ndoi aman..semua tu menyeksa perasaan ibu...sora ibu sebak n saya yang mendengaq lagi la rasa kesian sgt kat ibu....hmm perasaan sekarang nie tak tau nak explain..

yangpasti masa itu dah sampai dan we both have to face it...sekarang baru rasa fulltime mother......

tak pa ibu nanti jumaat nie wa balik ngan aman naik bus..aman asyik nak naik bus ja...bila2 ibu rindu wa akan balik or ibu bleh mai jengok aman....

okie..mood hoyong hayang....5.30pm ni jadi F1 driver.....

p/s ibu nantikan n3 utk ibu ya
      sejak aman duk sama cara driving saya makin menjadi2....110/120km/j kat mana2 ja yang dirasakan boleh mempercepatkan masa..tp bila rahman ada bersama sy jadi pemandu berhemah....

Wednesday, January 11, 2012

tahun 2012.....

tajuk n3 adalah baru sedaq kediri bahawa dah 11 hari masuk tahun 2012....banyak sangat cerita nak cerita..banyak sangat benda yang terjadi dalam masa 11 hari ni.....nak cerita mcm2 ..tp mata ngantuk.....camno nie....

dah salam sungguh tak update ekk..last 18 november 2011....birthday pun tak update..rahman living for kl pun tak update, rahman first day skool pun tak update....saya memang bz....sejak lady bos masuk memang saya dibzkan dengan kerja kerja kerja.. sebab banyak sangat nak cerita ..ai buat jurnal skit la..ikut cronology

1 januari 2012...
me n tuan besaq balik kedah sebab nak amik our littel prince for good....dalam hati mcm2 ada...risau nak handle anak(sila jangan kutuk sy yer pd sapa2 yang baca belog ni)...anxiety anak nak masuk skool (akhiirnya BBIIM)..risau nak adjust masa ngan tuan besaq(priority kat rahman yer bang....i am quite offensive in term of rahman yer..please understand).....risau nak adjust masa ofis..bla bla bla..pendek kata I HAVE TO MOVE FROM MY COMFORT ZONE....welcome to the reality....

2nd Januari 2012
the day has come....saat perpisahan na.n anak2 with rahman sangat la menyedihkan...rahman sebek sebek tp tak cry..mungkin dia nak melawan perasaan...anak2 na n na semua menangis...kesian tengok aiman..dia nangis sebab spesis dia dah nak p kl for good....bubbye for maktok not yet..maktok is still here with aman.

3rd Januari 2012
saya cuti, pak encik kerja..hahah beshnya duk rumah..tuan besaq yang jaki dengan ai sebab dpt public holiday telah menyuruh beli barang2 rahman....tp bini dia tak endahkan so bersenang lenang dengan rahman dan maktok di rumah..balik rumah tuan besaq start tanya....lepas mendengaq jawapan muka tu ketatttt mcm apa..itu pun nak tension ka broo.......sour laaa hubungan ai n tuan besaq(benda kecik pun nak isu ka pakcikk)

4th jan 2012...
saya plak jaki dengan tuan besaq sebab dia dapat cuti..perodua nie tak cuti new year tapi cuti first day skool..tak kena langsung sebab rahman masuk skool 5th januari..tuan besaq beli basikal utk aman..time beli basikal ni tepon bagai nak pendapat nak beli basikal mcmana...dah bagi pendapat mcm tak leh terima..so ikut laa nak beli apa pun...balik keja dah agak malam..(haa dengaq juga cakap bini dia)...barang2 aman tak beli lagi..ajak tuan besaq ....hampeh dia tak mau p..(time nie rasa nak mendidih....sebab ni anak nak skolah dia leh  buat tak reti...(time nie la nak buat keja opis..padahai petang tu ibu kata tuan besaq tidoq terbongkang 2 beranak ngan rahman kat depan tv)....tak mau p sudah..ajak ibu...tp hati sakit....mlm tu takleh tidoq (dah la tidoq kui 2 siap2 basuh baju2 aman yang baru beli)sebab terkenangkan apa yang akan berlaku esok hari sebab BBIIM rules dia hantaq dan go iimediately........bolehkah saya?

5th jan 2012....
masa telah tiba..semuanya berubah mulai tarikh ini...i am no more to wakeup at 6.15am..kui 4.55am dah wake up siap2 strile botoi aman....bla bla....sib la rahman terbangun awai sebab tiap2 hari duk input we go to skool...maybe dia excited kot ekk...so settle semua sampai kat BBIIMKD dah pukui 7.15....aiiikk skool tak bukak lagi...aman plak dah sentot kot perasaan bila tak dak sapa....saya dan maktok dalam keta berpandangan each other sambil menenangkan hati masing...ada 1 parents hantaq at 7.30..so langkah pertama adalah menurunkan tilam dan bag bagi auntie..so auntie approaching rahman...luckly rahman nak sebab nampak ibu dalam skool..sekali ibu sneak-out pintu tepi...melalak2 jerit.....saya terpaksa melowered kan diri supaya aman tak nampak..rasa mcm penyamun dan berlari2 keluaq gate without a goodby kiss n hug...tak sempat jalan saya dah berlenang ayaq mata..rasa mcm buang anak plak....hahhahah....saya cuti pada hati kejadian dan bersenang lenang berbaring dengan maktok di rumah sambil melihat jam cepat la kui 5 lebih...rumah jadi tunggang langgang sebab ibu n maktok mcm bengong bila rahman p skool.dapat msg dr auntie zaza...he is doing well..alhamdulillah.....makan speggeti sampai 2 pinggan tu kira okie la kan.....yang penting time nak makan aje puting tercabut dari mulut....aman sorang ja budak kat situ duk isap puting....lega utk hari nie.....

6th januari 2012
Second day rahman p skool....pagi2 dah buat lepatliat nak bangun..buat2 mcm ada gam kat mata...sampai maktok tolong bukakan baju dan seluaq n angkat p toilet..haaaa melalak ..fav word man :aman tak mau kawan maktok...eksen sungguh la anak ibu..esok2 maktok balik haaaa baru tau rasa mcmana (maktok wa tau maktok anxiety nak balik aloq setaq dan hadapi the emptiness without rahman at home)...p skool second day amat mencabar...rahman lebih teruk pada semalam...menjerit panggil ibuuuuuuu.......adoiiii ibu blahhh tak nak tengok aman...sebab ibu takut ibu nangisss...auntie zaza kata aman okie....nothing to wory..okie first day amik aman time keja,,,,kui 6.40pm baru sampai kat dia,,,sib la ada budak lagii..buat camno nak oiii ibu aman is a working mother....amik dan hantaq adalah kerja ibu sepenuhnya..nak harap ayah..hmmm p keja awai2 pagi balik keja kui 8....bila masa kan......

9th Januari 2012
Third day skool--- amazingly rahman adapt dengan situation..no more tears...n happy aje nampak bila amik dari skool....alhamdulillah.....perangai rahman lepas balik skool...ibuu aman ank ayaq bilo...bawak p kedai bukan Miilo yang diambik tp ayaq teh krisentemum tu....start dari hari jumaat asyik la duk singgah stesen minyak beli ayaq..kalu beli ayaq ja takpa nie rahman dah powww mainan fishing mickey 15 hengget

10th Januari 2012
4th day skool...rahman buat lepat liat nak bangun....tp mcm biasa..bogelkan dia atas katil dan angkat bawak masuk bilikyaq....semalam maktok ngan wan ikut..saya EL nak bawak ayah check up p IJN...amik dia awai skit kui 5.45..heheh nampak happy..seperti biasa ayaq bilo diminta...tp dia lena dalam keta so p turun sorang beli pampers dan susu n ayaq bilo....aunti zaza msg..sejak skool dia tak pernah lagi dengaq sora rahman..(ai rasa rahman tak tau cakap omputih lagi)dia hanya senyum sambil paci kat mulut..semua instruction boleh ikut dan mudah di handle.....that is my son sejak 5 day bermontessori

11 januari 2012
hari ni birthday siti nurhaliza..uikkks tersasar plak....aman bangun kui 5.30pg cari puting yg tengah sterile..puting lagi 1 tertinggai kat skool....dah duk merengek atas lantai...kencing dia plak p bocoq kena lantai..biaq dulu p tukaq apa yang patut..bagi dia sleep balik..ibu kena xtra work lab kencing aman kat dapoq...mcm besa susah sungguh nak bangun aman nie..harini extra mengatuk smapai takleh buka mata....rasa mcm dedar2 badan dia..so me letakkan temp dan ubat utk auntie monitor...auntie zaza msg tempreture rahman 36.6 ...lega..tp harini sampai opis lambat..alkisahnya siap awai tp antara nak hantaq aman ka dak sampai kui 7.15 baru keluaq rumah..alamat dia sampai kat BBIMKD pun dah pukui 7.35...pastu phone plak tertinggai kat umah..patah balik umah amik phone (sib ingat creamcheese sue..)jem teruk sampai kui 9.05min...lesson..kalu dah jem jangan cuba2 nak cari jalan yang rasa2 bleh shorthen kan masa,,,,lagi teruk...keluaq mukut rimau masuk mulut boya...

haaaaaaaaaaa dah panjangggg berjela dah nie...habis masa rehat aiii ada lagi 7 min nak pejam mata sat....

Friday, November 18, 2011

saya terasa tau....

nie n3 meroyan...
setelah seminggu balik KL rahman merajuk dengan saya........huawww

setiap hari call dia tp mcm2 dia buat tak nak cakap....dia tutup telinga ..tutup muka...

2 hari lepas call rahman..
aku: sayang ...ibu rindu kat sayang....Rahman rindu ibu dak?"
rahman: aman tak rindu ibu..rahman rindu mama ja"

hmmm sodeh sungguh.....rasa terhiris saluran arteri ku..hukhukhuk.....(tuan besaq gelakkan ai sebab sy emo dengan statement anak...uwaa lagi terkoyak ateri ku:()

semalam call rahman lagi..

dia kata hi ibu tp slow sangat la sora dia..cakap ngan viber kan tak clear...dia still tak mau cakap...sebab dengaq sora aman kata "tak mau tak mau tak mau"
sy msg dekat na dan suruh na tanya mana ibu?rindu ibu dak?

jawapan aman..ibu p ufis..ibu keja kat kl....rindu tu rindu...uihhhh pandai cakap dah....aman majuk dia lama ..majuk sebab saya tinggalkan dia setelah 1 minggu bercuti bersama....sangat tunjuk perasaan la ABDURRAHMAN ROSLAM NI

Monday, November 14, 2011

nanti kan....

haiisshhh mentang2 la lappy dah sedaq dari comma...skit2 rasa nak tulis...nantikan cerita tuan kecik yang dah besaq dan panjang akainya...tp skarang tak buleh memblogkan diri lagi sebab tuan besaq nak buat keja...(kata ja nak buat keja...satgi start la buka anime dia..heran herannn..dia punmcm gian ngan anime...)

muahahahha....

saya sedang bersiaran langsung dari rumah sebab lappy dah sedar dari coma yang panjang..heaven oii leh memblogkan diri di rumah tanpa rasa bersalah...yang pasti acara rebut merebut antara ai dan tuan besaq akan terus berlaku....

Friday, November 11, 2011